' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

22 Μαρ 2011

ΟΓΑ: Διευκρινήσεις για τους ομογενείς από την Αλβανία

Αλλαγές στα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στους ανταποκριτές του ΟΓΑ ανακοινώθηκαν σήμερα και αφορούν όσους από τους ομογενείς της από την Αλβανία είναι συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ, αντί των δικαιολογητικών που αναφέρονται στην επιστολή τους στάλθηκε θα πρέπει να προσκομίσουν:

• Επικυρωμένο αντίγραφο και των δύο όψεων της Ελληνικής Αστυνομικής τους Ταυτότητας

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που έχει εκδοθεί πρόσφατα από το δήμο που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα στην Ελλάδα

• Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν από τον αλβανικό φορέα συνταξιοδότησης, επικυρωμένη. Όπως διευκρινίζει ο ΟΓΑ, δηλώσεις περί μη είσπραξης της σύνταξης, λόγω αποποίησης π.χ. δεν θα λαμβάνονται υπόψιν ως αποδεικτικά στοιχεία μη συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως συνταξιοδοτούνται από την Αλβανία και δεν έχουν δικαίωμα παραίτησης από τη σύνταξη αυτή.

• Οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, τόσο των ιδίων όσο και του/της συζύγου τους, εφόσον είναι έγγαμοι και ο/η σύζυγος είναι 65 ετών και άνω. Οσον αφορά τον συνταξιούχο, σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά αναγράφονται στην επιστολή που εστάλη από τον ΟΓΑ στο πάνω δεξιό μέρος της, τότε δεν απαιτείται να γνωστοποιηθούν εκ νέου. Απαραίτητο είναι μόνο για τον/τη σύζυγο.

• Αντίγραφο της σχετικής επιστολής που έχει στείλει ο ΟΓΑ

www.enet.gr
Διαβάστε περισσότερα...