' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

28 Μαΐ 2009

Συνάντηση Μπακογιάννη με Μπολάνο- Ντούλε



Στο πλαίσιο των πολιτικών επαφών που πραγματοποιούν για την κινητοποίηση της ελληνικής μειονότητας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία τον Ιούνιο, ο πρόεδρος της Ομόνοιας και Δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, επσκέφθηκαν την υπουργό Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη.

"Επιδιώκουμε την κινητοποίηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας και ευρύτερα των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι απαραίτητο στην αναμέτρηση της 28ης Ιουνίου να δώσουν το δυναμικό τους παρών", δήλωσε ο κ. Ντούλε μετά τη συνάντηση. "Είναι κρίσιμο για τις εξελίξεις στη χώρα", πρόσθεσε, "είναι κρίσιμο για το στοίχημα της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της χώρας".

Από πλευράς της ελληνικής πολιτείας, οι εκπρόσωποι της ελληνικής εθνικής μειονότητας, πήραν τη διαβεβαίωση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, ότι "δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις προς όλους τους αλβανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα ώστε να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα".

Στο πλαίσιο αυτό, εκδίδεται τις επόμενες ημέρες εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που θα δίνει το δικαίωμα διπλής εισόδου και εξόδου όλων όσων εκκρεμεί η διαδικασία των δικαιολογητικών παραμονής στην Ελλάδα, ώστε και τα εκλογικά τους δικαιώματα να ασκήσουν και να διατηρήσουν το δικαίωμα των διακοπών το καλοκαίρι.

Το ΚΕΑΔ, είπε ο κ Ντούλε, σε στενή συνεργασία με την Ομόνοια, "έχουν στόχο να μετακινήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της ελληνικής μειονότητας. Υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα και πάμε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σ' αυτές τις εκλογές".

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλβανία και συναντήθηκε με τον κ Μπολάνο, με τον οποίο συζήτησαν την προώθηση της αναπτυξιακής συνεργασίας, με την προώθηση έργων υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: