' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

1 Ιουν 2009

Επίσκεψη Παπούλια σε δημοτικό σχολείο στην Αλβανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε είκοσι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Αρσακείου Τιράνων, τους οποίους συνόδευαν η Διευθύντρια του Σχολείου Σαπφώ Μαζαράκη και τρεις δασκάλες.

Μια μαθήτρια προσέφερε λουλούδια στον Πρόεδρο, σημειώνοντας πως σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα, καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη των μαθητών στον Πρόεδρο είναι «το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει κανείς, διότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και εσείς είστε ο εκπρόσωπος αυτής της υπέροχης, καταπληκτικής χώρας».

Ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και επιτυχίες, αλλά συνέστησε και «πολύ διάβασμα, για να γίνετε χρήσιμοι και στην κοινωνία της Αλβανίας και να χαιρόμαστε και εμείς εδώ ότι τα παιδιά του Αρσακείου προοδεύουν».

Ο Πρόεδρος Παπούλιας πρόσθεσε ότι τα παιδιά αυτά είναι μαθητές ενός σχολείου υψηλού επιπέδου. Στηρίζετε, τόνισε, τις ευρωπαϊκές αξίες και είστε μια σπουδαία γέφυρα πολιτισμού, που ενώνει την Αλβανία με την Ελλάδα. Να είστε χρήσιμοι πολίτες και στην Αλβανία και εμείς θα χαιρόμαστε γιατί θα συμβάλετε σ' αυτή τη φιλία των δύο λαών, του αλβανικού και του ελληνικού, που είναι πολύ σπουδαία υπόθεση, υπογράμμισε.

Ο Κάρολος Παπούλιας υπενθύμισε πως ως υπουργός των Εξωτερικών πρωτοστάτησε για να ανοίξουν οι δρόμοι αυτής της φιλίας: «Και είμαι δικαιωμένος τελικά και είμαι πολύ χαρούμενος όταν βλέπω εσάς, που είστε ακριβώς το έργο αυτών που επιχειρήσαμε τότε, και η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας και εγώ προσωπικά, και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου», συμπλήρωσε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: