' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

24 Ιουν 2009

ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ- Επίσκεψη στην Ιταλία

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Αθήνα, 24/06/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης επέστρεψε σήμερα από τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Guido Crosetto. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Απρίλιο.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα περιθώρια περαιτέρω ενδυνάμωσης των διμερών αμυντικών σχέσεων και η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας σε ειρηνευτικές αποστολές, με έμφαση το Αφγανιστάν, όπου μάλιστα ο κ. Πλακιωτάκης μετέφερε τις «ευχαριστίες των στελεχών μας για τις διευκολύνσεις που παρείχαν οι εκεί ιταλικές μονάδες».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δημιουργία στρατιωτικών κοιμητηρίων στην Αλβανία (Κλεισούρα και Βουλιαράτες) για τους πεσόντες του ελληνο-ιταλικού πολέμου, όπου ζητήθηκε η συνεισφορά της ιταλικής πλευράς, ώστε να εντοπιστούν Έλληνες πεσόντες μέσα και από τα αρχεία του Υπουργείου τους Άμυνας.

Μάλιστα ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «είναι ένα ζήτημα που μπαίνει επιτέλους μετά από 69 χρόνια σε τελικό στάδιο υλοποίησης και θα αποτελέσει φόρο τιμής που αρμόζει σε κάθε άνθρωπο που θυσιάζει τη ζωή του για την πατρίδα», κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Ιταλός ομόλογός του και προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: