' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

21 Αυγ 2009

Την παραίτηση του Βαγγ. Ντούλε ζητά ο πρ. Βουλευτής Θ. Μήτσου

Την παραίτηση του Προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε, ζητά με δήλωσή του ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας κ. Θωμάς Μήτσου, λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση ανοικτής πρόσκλησης του πρώην προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κ. Σωτήρη Κυριαζάτη, για αναγέννηση του χώρου.
Ο κ. Μήτσου, ο οποίος ουσιαστικά είναι εκτός κόμματος εδώ και ένα περίπου χρόνο, διαφωνώντας με την προσωπική στρατηγική του κ. Ντούλε, που είχε οδηγήσει και στην αντικατάσταση από την Κυβέρνηση του κ. Κ. Μπάρκα, αποδίδει στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ τις ευθύνες για την ήττα στις πρόσφατες εκλογές καθώς όπως υποστηρίζει, ότι το κόμμα απομακρύνθηκε από την ελληνική μειονότητα.
Να σημειωθεί ακόμη ότι στις αρχές του χρόνου ο πρώην βουλευτής είχε θέσει ζήτημα αναπροσαρμογής της πολιτικής του ΚΕΑΔ και της μετατροπής του σε καθαρά εθνικό κόμμα, το οποίο θα συμπεριλάμβανε στους κόλπους του στελέχη που σήμερα έχουν ενταχθεί στα κόμματα εξουσίας, ενώ η κύρια δράση του θα αφορούσε τις περιοχές Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα, Χειμάρας και Κορυτσάς.
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το ΚΕΑΔ, το οποίο δια του γραμματέα του κ. Λ. Σόλη, υποστήριξε ότι το «ΚΕΑΔ είναι παναλβανικό κόμμα και η μετατροπή του σε κόμμα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας είναι πισωγύρισμα. Είναι μια στενόμυαλη σκέψη που κάνει κακό στο κόμμα, στην πολιτική και στην μειονότητα».
Τα αποτελέσματα βεβαίως φάνηκαν στις κάλπες και πλέον στο επικείμενο συνέδριο του ΚΕΑΔ, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα για το μέλλον του κόμματος και της ηγεσίας του.
Π.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: