' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

11 Ιαν 2009

Στο Επίκεντρο του Ενδιαφέροντος οι Ελληνικές Ενεργειακές Επενδύσεις στην Αλβανία


Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009, στα Τίρανα, με θέμα την Ελληνο-Αλβανική συνεργασία στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα. Ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου, το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνο-Αλβανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (GACCI) είναι η εξέταση των δυνατοτήτων για διεύρυνση της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα στην γείτονα χώρα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν τα σχέδια των ελληνικών επιχειρήσεων για μια σειρά σημαντικών ενεργειακών επενδύσεων στην Αλβανία τόσο σε συμβατικές μορφές ενέργειας όσο και στις ΑΠΕ.

Η διμερής αυτή Ελληνο-Αλβανική αυτή συνάντηση οργανώνεται σε υψηλό επίπεδο υπό την αιγίδα και με την ενεργό συμμετοχή των δύο κυβερνήσεων. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των δύο κυβερνήσεων είναι το γεγονός ότι την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Αλβανός υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας κ. Genc Ruli ενώ από Ελληνικής πλευράς θα υπάρξει εκπροσώπηση του ΥΠΑΝ σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο. Κύριος χορηγός του συνεδρίου είναι η ΔΕΗ ενώ μεταξύ των άλλων χορηγών και υποστηρικτών του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται ελληνικές εταιρείες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

Μεταξύ των κυρίων ομιλητών του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οι: κ. Κων/νος Μανιατόπουλος, Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, κ. Μανώλης Ζαρογιαννόπουλος, Γενικός Γραμματεάς του Ελληνο – Αλβανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο κ. Ευάγγελος Λεκατσάς, Πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ, ο κ. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Δ/ντής Στρατηγικής και Προγραμματισμού ΔΕΗ, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Γενικός Δ/ντής ΙΕΝΕ, ο κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, Πρόεδρος της Επιτροπής των ΑΠΕ του ΙΕΝΕ και αρκετοί άλλοι. Εξ’ άλλου από Αλβανικής πλευράς θα συμμετέχουν οι: κ. Neritan Alibali, Υφυπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας, κ. Gjergi Bojaxhi, Γενικός Δ/ντής της Αλβανικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού, κ. Stavri Dhima, Γεωφυσικός, Ανώτερο Στέλεχος του Υπουργείου Ενέργειας, κ. Milo Kuneshka, Γενικός Δ/ντής του Αλβανικού Οργανισμού Φυσικών Πόρων κ.α.

Οι τομείς που θα καλύψει το Συνέδριο περιλαμβάνουν τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο, τις ΑΠΕ και το πετρέλαιο ενώ θα συζητηθούν επίσης θέματα που άπτονται της ενεργειακής πολιτικής και του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για συμμετοχή στο συνέδριο έχουν αναρτηθεί σε ειδικό banner στα sites: www.iene.gr και www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: