' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

8 Φεβ 2009

Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο ΣΕΦ



Πανηπειρωτική εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και παρακολούθησε μαζί με χιλιάδες Ηπειρώτες που κατέκλυσαν το Στάδιο, χορούς και τραγούδια της Ηπείρου, ενώ έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της συνομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασίμης, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης και οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Απόστολος Κακλαμάνης, Βάσω Παπανδρέου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Γιάννης Μπανιάς.

Στην περίπου πεντάωρης διάρκειας εκδήλωση, που εξελίχθηκε σε ένα εορταστικό υπερθέαμα, πήραν μέρος πάνω από 100 χορευτικά απ’ όλη την Ήπειρο, τη Βόρειο Ήπειρο αλλά και πολλά άλλα μέρη της χώρας. Περισσότεροι από 3.000 λιλιπούτειοι χορευτές, παλικαράκια, λυγερόκορμες Ηπειρώτισσες, μεσήλικες και γεροντότεροι, χόρεψαν με καμάρι, αθάνατα ηπειρώτικα τραγούδια και μοιρολόγια κι απέδειξαν ότι είναι άξιοι συνεχιστές της μουσικής μας παράδοσης.

Το πιο εντυπωσιακό και συγκινητικό ταυτόχρονα, ήταν ότι σε πολλά χορευτικά συγκροτήματα, υπήρχαν παιδιά από άλλα μέρη της χώρας, που αγαπούν την Ήπειρο κι έχουν ‘μπολιαστεί’ από την μουσική της παράδοση.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το καθιερωμένο προσκλητήριο απόντων. Στη συνέχεια η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας έψαλλε τα κάλαντα.Στο κλαρίνο μάγεψαν οι Κώστας Βέργης και Σταύρος Καψάλης, αλλά και άλλοι κλαρινίστες και οργανοπαίκτες άλλων οργάνων, που έπαιξαν Ηπειρώτικους σκοπούς.

Ο Σταύρος Καψάλης δε, σε ένα μοναδικό αυτοσχέδιο πρόγραμμα μάγεψε το κοινό κι απέσπασε το αυθόρμητο χειροκρότημά του. Τραγούδησαν γνωστοί τραγουδιστές της μουσικής μας παράδοσης, όπως ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Στυλιανός Μπέλος, ο Λευτέρης Κωνσταντίνου, ο Σάββας Σιάτρας, ο Γιώργος Κούρτης κ.ά.





πηγη Hpeiros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: