' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

18 Φεβ 2009

To "Υγεία" στην Αλβανία


Ο «Όμιλος Υγεία» παρουσίασε σήμερα στα Τίρανα το πρώτο ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αλβανία, μέλος του Υγεία Group.

Ο Κωνσταντίνος Σταύρου, πρόεδρος του Ομίλου, αναφερόμενος στην ανέγερση του νοσοκομειακού συγκροτήματος, τη χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Αλβανία στον τομέα της υγείας -ανήλθε στα 50 εκ. ευρώ- και κάλεσε όλους τους καθηγητές και γιατρούς να συνεργαστούν με το "Υγεία Τιράνων".

Κατόπιν, ο πρόεδρος του Ιδιωτικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος Υγεία των Τιράνων, Αντώνης Ραπ παρουσίασε το πρότζεκτ, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τις υποδομές.

Το νοσηλευτικό υπερσύγχρονο συγκρότημα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει εννιά χειρουργεία και μονάδες εντατικής θεραπείας. Είναι δυναμικότητας 220 κλινών. Το προσωπικό του νέου νοσοκομείου ανέρχεται στους 400 υπαλλήλους (γιατρούς, νοσοκόμες και έμμισθο προσωπικό) και περίπου 1.000 συνεργάτες.

Στην παρουσίαση, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Τιράνων έδωσαν το παρών, ο πρόεδρος του ομίλου, Κωνσταντίνος Σταύρου, η υπουργός Υγείας της Αλβανίας, Ανίλα Γκόντο, ο Αλβανός υπουργός Εργασίας, Αναστάς Ντούρο, ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα, Νικόλαος Πάζιος, ο πρόεδρος του νοσηλευτικού ιδρύματος και ο διευθυντής του, Αντώνης Ραπ και Θανάς Πότσι, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για κοινωνικά θέματα και θέματα υγείας, Τρίταν Σέχου και επίσης, Αλβανοί αξιωματούχοι και γνωστοί καθηγητές της Ιατρικής.

Στην ομιλία της, η Αλβανίδα υπουργός Υγείας δήλωσε μεταξύ άλλων, πως η λειτουργία μιας τέτοιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη στην ανάπτυξη της ιδιωτικής περίθαλψης στην Αλβανία.

«Η λειτουργία του ιδιωτικού αυτού νοσοκομειακού ιδρύματος, μέλος ενός μεγάλου και γνωστού ομίλου, με πείθει για ακόμη μια φορά πως συνεχίζουμε να υλοποιήσουμε τις στρατηγικές μας για μια συνύπαρξη και σύμπραξη μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού συστήματος υγείας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Γκόντο.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα Υγεία στα Τίρανα θα λειτουργούν πρωτόγνωρα για την Αλβανία τμήματα, όπως το κέντρο ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας. Επίσης, θα λειτουργούν τμήματα χημειοθεραπείας, επεμβατικής καρδιολογίας και αιμοκάθαρσης.

Στην Αλβανία λειτουργούν πανεπιστημιακά και δημόσια νοσοκομεία, καθώς και πολλά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, όχι όμως και ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Τα νοσοκομεία της χώρας, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες, που αφορούν στις συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και νοσηλείας, καθώς και τον εφοδιασμό με τα απαραίτητα φάρμακα. Ωστόσο, οι προσπάθειες του κράτους έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποδίδουν καρπούς, καθώς έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με ξένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

ana-mpa

Δεν υπάρχουν σχόλια: