' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

9 Μαρ 2009

Επαφές Μ. Βαρβιτσιώτη στα Τίρανα




Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε στα Τίρανα με μέλη της αλβανικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τους υπουργούς Εξωτερικών Λουλζίμ Μπάσα, Οικονομίας και Ενέργειας Γκεντς Ρούλι και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαιλίντα Μπρέγκου.

Στις συνομιλίες του κ. Βαρβιτσιώτη με τους Αλβανούς αξιωματούχους συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας, όπως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Σαγιάδα - Κονίσπολη - Άγιοι Σαράντα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ΕΣΟΑΒ.

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βαρβιτσιώτη για τη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Αλβανία στην προσπάθεια ένταξής της στην ΕΕ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι στόχος της επίσκεψης του στα Τίρανα είναι να διαβεβαιώσει την αλβανική ηγεσία ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Ανέφερε ακόμα ότι ενημέρωσε την αλβανική ηγεσία ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ένα από τα πιο υγιή συστήματα στην Ευρώπη και η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια είναι ασφαλής και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη οδηγίας από την ελληνική κυβέρνηση ώστε οι ελληνικές τράπεζες να μην επενδύσουν στις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια τη κρίσιμη αυτή περίοδο, ο υφυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας οδηγίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε και με εκπροσώπους ελληνικών εταιριών και τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και αύριο θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.
πηγη ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: