' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

12 Μαρ 2009

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ενεργειακής OSSH


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της αλβανικής, ενεργειακής, εταιρίας OSSH, έπειτα από την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου από την αλβανική κυβέρνηση και την τσέχικη, ενεργειακή εταιρία CEZ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αλβανία.

Το συμβόλαιο για την πώληση του 76% της OSSH στην CEZ, υπεγράφη από την κυβέρνηση της Αλβανίας και εκπροσώπους της τσέχικης εταιρίας, έπειτα από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, που τελικά, είχαν αίσιο τέλος.

Το Σεπτέμβριο του 2008 η CEZ, προσφέροντας 102 εκ. ευρώ κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Αλβανίας για την πώληση του 76% της OSSH. Στη διαδικασία, σύμβουλος της αλβανική κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της OSSH ήταν ο διεθνής οργανισμός χρηματοδότησης (IFC), μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Είμαστε βέβαιοι πως η CEZ θα βελτιώσει σημαντικά την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλβανία, καθώς και ότι θα ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας, κ. Γκεντς Ρούλι.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του τμήματος συγχωνεύσεων και εξαγορών της CEZ, κ. Βλαντιμίρ Σμαλτζ επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «ο όμιλος CEZ διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία σε «θέματα» εταιριών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας», έχοντας ήδη θετικά αποτελέσματα στη Τσεχία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: