' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

7 Σεπ 2009

Το ΚΕΑΔ αποφασίζει: Δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση Μπερίσα 2


Σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο στα γραφεία του κόμματος στα Τίρανα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες δήλωσε πως δεν αλλάζουμε στάση ως προς την νέα κυβέρνηση, εννοώντας σαφώς πως το ΚΕΑΔ δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση Μπερίσα 2.
άλλωστε, σύμφωνα με το Ντούλε, μέχρι στιγμής δεν εέχαμε καμίοα προσφορά από τον κ. Μπερίσα.
Οι δηλώσεις Ντούλε έγιναν μετά τη σχετική συζήτηση που έγινε στο προεδρείο που συνεδριάζει από τις 11 η ώρα το πρωί.
Για όσους γνωρίζουν καλά τα πράγματα του ΚΕΑΔ -Ομόνοιας, αλλά και την....

ίδια την πολιτική συμπεριφορά του κ. Ντούλε, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, διαψέυδοντας παράλληλα όλους εκείνους που τον ήθελαν να συμμετέχει ξανά στον δεξιό συνασπισμό του κ. Μπερίσα.
Η απόφαση του ΚΕΑΔ για μη συμμετοχή "λύνει" τα χέρια και τυπικά στον κ. Μπερίσα να συνεχίσει το γνωστό πλέον σχέδιό του για την αποδιάρθρωση και διάσπαση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τη διάλυση της Ομόνοιας -ΚΕΑΔ.
Τις επόμενες ώρες ή το πιο πολύ μέχρι αύριο ο κ. Μπερίσα θα καλέσει στην κυβέρνησή του, κατά πως γράφει και όλος ο αλβανικός τύπος, την ομάδα εκείνη που ξεκόπηκε από το ΚΕΑΔ και προσχώρησε στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Μπερίσα θα δώσει το υπουργείο Εργασίας που και κατά την προηγούμενη τετραετία διαχειρίστηκε το ΚΕΑΔ. Μνηστήρες είναι οι δεδηλωμένοι μπερισικοί Κώστας Μπάρκας και Σπύρος Ξέρρας.

πηγή ΔΕΡΟΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: