' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

29 Σεπ 2009

Δύο κομμάτια από χθες η ιστορική «Ομόνοια»!


Οριστικοποιήθηκε η διάσπαση στους κύκλους της «Ομόνοιας» τις τελευταίες ημέρες.
Δύο ομάδες πλέον αυτοπροβάλλονται και εκδίδουν ξεχωριστές ανακοινώσεις ως «Ομόνοια»!
Επικεφαλής της μιας ομάδας είναι ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» και Δήμαρχος Χιμάρας Βασίλης Μπολάνος και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλε.
Από την άλλη ομάδα πρώτο ρόλο έχουν ο υπουργός Εργασίας της Αλβανίας Σπύρος Ξέρας και ο πρώην υπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας.
Ενώ η ομάδα Μπολάνου και Ντούλε ανέβαλε την προγραμματισμένη για το Σάββατο Γενική Συνέλευση της οργάνωσης, η ομάδα Ξέρα και Μπάρκα προχώρησε κονονικά στην διαδικασία, ισχυριζόμενη ότι υπήρχε απαρτία.
Ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος τους κατήγγειλε για παραβίαση της πόρτας των κεντρικών γραφείων στους Αγίους Σαράντα, ενώ σε ανακοίνωση τύπου της ομάδας Ξέρα - Μπάρκα υποστηρίζεται ότι η Γενική Συνέλευση διεξήχθη κανονικά.
Μάλιστα λήφθηκαν και πέντε αποφάσεις, οι οποίες δεν αναγνωρίζονται από την πλευρά Μπολάνου - Ντούλε.
Ειδικότερα αποφασίστηκε:

• Να διακόψει η «Ομόνοια» κάθε προνομιακή πολιτική σχέση και συνεργασία με το ΚΕΑΔ.
• Ο Βαγγέλης Ντούλε να παραδώσει την βουλευτική εντολή στην «Ομόνοια».
• Να παραιτηθεί ο Βασίλης Μπολάνος.
• Να μην αναγνωριστεί η προεκλογική συνεργασία Μπολάνου – Ντούλε – Πότση, η οποία δεν τυγχάνει της έγκρισης του Γενικού Συμβουλίου της «Ομόνοιας».
• Να μην αναγνωριστούν οι αποφάσεις του Προεδρείου της «Ομόνοιας» που ελήφθησαν από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα.
• Να προκηρυχθούν άμεσα αρχαιρεσίες με εκλογή Προέδρου από το λαό της Ελληνικής Μειονότητας και σύγκληση της Γενικής Συνδιάσκεψης εντός του 2009. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από έξοχες προσωπικότητες της Μειονότητας, η οποία θα καταρτίσει εγγυήσεις, τις οποίες θα εγκρίνει καταστατική συνδιάσκεψη που θα προηγηθεί της έναρξης της εκλογικής καμπάνιας. Η τελευταία σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου της «Ομόνοιας» ορίζεται για τις 17 Οκτωβρίου 2009, ενώ η Γενική Συνδιάσκεψη ορίζεται για 19 Δεκεμβρίου 2009.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μάλιστα η ομάδα Ξέρα - Μπάρκα απηύθυνε και επιστολή στον κ. Β. Μπολάνο, διευκρινίζοντάς του, μεταξύ άλλων, ότι «αναβάλλατε την σύσκεψη χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να ανακοινώνεται νέα ημερομηνία. Και άνευ λόγου μας κατηγορήσατε ότι εισβάλαμε βίαια στα γραφεία. Σε ποια γραφεία; Στα δικά μας γραφεία! Στο δικό μας σπίτι»!
Και καταλήγει η επιστολή: «Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι με την απώλεια χρόνου δεν κερδίζει κανένας μας. Απεναντίας χάνουμε όλοι από κοινού, χάνει η «Ομόνοια».
Π.Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: