' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

20 Σεπ 2009

Βορειοηπειρώτες στην μάχη του σταυρού


Περισσότεροι από 24.000 Βορειοηπειρώτες, θα ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ελλάδα, 19 χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος στην Αλβανία και το άνοιγμα των συνόρων.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, συμμετέχουν στις λίστες των κομμάτων και Β/Η υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα :

Με τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιος στην Β Αθηνών είναι ο Θωμάς Μηλιώρης (Ιατρός), ενώ με το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Α’ Αθηνών η Αθηνά Μαγκλάρα (Οικονομολόγος).
Δύο Βορειοηπειρώτες κατέρχονται ως υποψήφιοι με τον ΛΑ.Ο.Σ: Πρόκειται για τον Μπάμπη Καραθάνο (Φαρμακοποιός) στην Β' Αθηνών και την Αθηνά Κρεμμύδα στην Α' Πειραιώς.
Προεκλογικές συγκεντρώσεις:
Τα δύο μεγάλα κόμματα, στην προσπάθεια να κερδίσουν τις ψήφους όσων προσφάτως απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα, διοργανώνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις για τους Βορειοηπειρώτες.
Την Κυριακή 20/9 στις 10.45 π.μ. βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσουν σε Βορειοηπειρώτες στο ξενοδοχείο ΗΝΙΟΧΟΣ (Βεραντζέρου 26, Ομόνοια) σε συγκέντρωση που οργανώνεται από Βορειοηπειρώτες στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αναμένεται να δώσουν το παρόν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, η Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και η Βορειοηπειρώτισα υποψήφια στην Α΄Αθηνών, Αθηνά Μαγκλάρα.
Την ίδια ημέρα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, "καλεί τους Βορειοηπειρώτες σε πολιτική εκδήλωση με θέμα οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου" στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, κοντά στο Σύνταγμα). Παρών στην εκδήλωση θα είναι ο Βορειοηπειρώτης υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α Αθηνών, Θωμάς Μηλιώρης.

www.nenanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: