' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

3 Ιουλ 2009

Παίζεται ακόμα η νίκη στην Αλβανία

Μέχρι στιγμής - σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα - ο συνασπισμός του οποίου επικεφαλής είναι ο κ. Μπερίσα, εξασφαλίζει 70 έδρες και χρειάζεται μία ακόμη ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.



Από την άλλη πλευρά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει 65 έδρες και 4 έδρες το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του Ιλίρ Μέτα.
Στο μεταξύ, το πολιτικό "θερμόμετρο" εξακολουθεί να ανεβαίνει, καθώς αύριο η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα κάνει την καταμέτρηση σε 12 κάλπες, στις οποίες δεν έγινε η διαδικασία.
Οι Σοσιαλιστές κατηγορούν για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος σε μερικές περιφέρειες, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα αναδεικνύεται πρώτο κόμμα.
Από την άλλη πλευρά, ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για τη διεύρυνση του συνασπισμού του, με «στροφή» προς τα αριστερά κόμματα.

Διαψεύδει ο Ντούλες
Διέψευσε τις φήμες περί απομάκρυνσής του από τον αριστερό συνασπισμό «Ένωση για την Αλλαγή», με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ‘Εντι Ράμα, ο πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλης Ντούλες.

Ο κ. Ντούλες σημείωσε, επίσης, πως δεν υπάρχει περίπτωση ένταξής του στο συνασπισμό «Συμμαχία της Αλλαγής», του οποίου ηγείται ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα.
«Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέλη του συνασπισμού στον οποίο ανήκουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ντούλες πρόσθεσε ότι ο εκλογικός κώδικας επιβεβαίωσε τις ανησυχίες τις οποίες εξέφρασαν τα μικρά κόμματα, πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της 28ης Ιουνίου.

Το ΚΕΑΔ κατάφερε να εξασφαλίσει μόνο μια έδρα στη Βουλή των 140 αντιπροσώπων, από τις 3 που είχε στην προηγούμενη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: