' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

3 Ιουλ 2009

Ιδρυμα Ι. Λάτση - Πτυχία και Βραβεία από το Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας

Απονομή πτυχίων σε 22 σπουδαστές του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πωγωνιανής και βράβευση 11 φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά το Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 26 Ιουνίου έγινε η τελετή απονομής των πτυχίων στους 22 φετινούς αποφοίτους του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Ιδρύματος που από το 1993 λειτουργεί στην Πωγωνιανή της Ηπείρου. Κάθε χρόνο φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται στη χώρα μας 100 περίπου ομογενείς από την Αλβανία, ενώ από το 1993 μέχρι σήμερα το Εκπαιδευτήριο έχει φιλοξενήσει συνολικά περισσότερους από 1.000 σπουδαστές. Φέτος αποφοίτησαν οι σπουδαστές των ειδικοτήτων της Μαγειρικής / Ζαχαροπλαστικής και Κομμωτικής Τέχνης.

«Η Οικογένεια του Ιδρυτή Ιωάννη Σ. Λάτση συνεχίζει να περιβάλλει με την ίδια αγάπη το Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας, επιθυμώντας να συνδράμει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα (ΕΕΜ) στις προσπάθειές της για αποκατάσταση, κοινωνική και επαγγελματική. Η σημαντική πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς μας χαροποιεί όλους και αποδεικνύει την σταδιακή αλλά ουσιαστική ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία του μέρους της ΕΕΜ που απεφάσισε την μετεγκατάστασή του στην Ελλάδα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος παρακολουθεί τις εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εσωτερικό της Αλβανίας και προσαρμόζει τις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές δράσεις του Ιδρύματος στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Λάτση, κ. Βαγγέλης Χρόνης.

Λίγες ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο κ. Γιώργος Καλός, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών Εξ Αλβανίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, απένειμε τα ετήσια Βραβεία του Ιδρύματος σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς ομογενείς εξ Αλβανίας φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσία του Πρύτανη κ. Ιωάννη Γεροθανάση και του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Νικόλαου Γκόντα. Συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2008/2009 χορηγήθηκαν 6 βραβεία σε προπτυχιακούς και 5 βραβεία σε μεταπτυχιακούς ομογενείς φοιτητές.

«Φέτος συμπληρώνονται 3 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος απονομής πανεπιστημιακών βραβείων του Ιδρύματός μας με σκοπό την επιβράβευση της επίδοσης των ομογενών εξ Αλβανίας φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την οικονομική τους ενίσχυση, βάσει κοινωνικών κριτηρίων» επισήμανε στον χαιρετισμό του ο κ. Καλός, προσθέτοντας ότι «επιθυμία του Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας είναι το πρόγραμμα αυτό να συνεχιστεί και να επεκταθεί και τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη στηρίζοντας την εκπαίδευση, την πρόοδο και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών της Ομογένειας».

greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: