' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

19 Ιουλ 2009

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ασφαλώς και έχουμε ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών!..

Απάντηση σε δημοσιεύματα του «Π.Λ.»

«...Ασφαλώς και το πολιτικό κλίμα της μειονότητας δεν είναι το καλύτερο και ασφαλώς η «Ομόνοια» έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών...».
Είναι η πρώτη φορά που η κορυφαία οργάνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού «Ομόνοια» παραδέχεται ευθέως τις ευθύνες της και αναγνωρίζει ότι το πολιτικό κλίμα της μειονότητας «δεν είναι το καλύτερο», σε επιστολή – απάντηση που έστειλε στον «Π.Λ.» το «Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας» με αφορμή πρόσφατα σχόλια της εφημερίδας μας. Να τι γράφει σχετικά:
«Αγαπητοί Κύριοι,
Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες προς την διεύθυνση της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος», για το ενδιαφέρον που δείχνει για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό γενικότερα και ειδικά για την «Ομόνοια» ακόμα και όταν ο λόγος της είναι επικριτικός.
»Στη διάρκεια της προεκλογικής και μετεκλογικής περιόδου στην Αλβανία, στην εφημερίδα σας δημοσιεύτηκαν, πολλά άρθρα. Χωρίς να αμφιβάλουμε για τις ειλικρινείς προθέσεις σας, θεωρούμε ότι κάποια από αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.
»Ασφαλώς και το πολιτικό κλίμα της μειονότητας δεν είναι το καλύτερο και ασφαλώς η Ομόνοια έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Δεν πρόκειται όμως να μοιρολατρεί, όπως δεν θριαμβολόγησε για το αποτέλεσμα των προηγούμενων Τοπικών Εκλογών όπου αναδείχθηκαν οι δικοί της υποψήφιοι και στους έντεκα δήμους και επαρχίες όπου ζει η Ελληνική Μειονότητα.
»Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς πρέπει να δεχτούμε ότι τη διάσπαση την προκάλεσαν οι προσωπικές φιλοδοξίες από όπου και αν προέρχονται και όχι η συνεργασία.
»Το θέμα της συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε ευχάριστη απόφαση. Παρόλο που το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας που αποτελείται από 45 μέλη, είχε εξουσιοδοτήσει ομόφωνα τους 2 Προέδρους, της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, για να αποφασίσουν για το θέμα της συνεργασίας, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας, αισθανόμενος το βάρος ευθύνης δεν θέλησε να αποφασίσει μόνος και κάλεσε το Προεδρείο όπου μετά τη συνεδρίαση βγήκε δήλωση (με τη σύμφωνη γνώμη και των κυρίων Μπάρκα, Ξέρα, Νάτσιου) όπου μεταξύ των άλλων λέει:
“Το γεγονός ότι σύσσωμος ο Αλβανικός τύπος, ασχολείται αναλυτικά με το θέμα της προεκλογικής συνεργασίας του ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ, με τους υπόλοιπους συνδυασμό της χώρας, αναδεικνύει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο συνδυασμός μας στο πολιτικό σκηνικό της Αλβανίας.
Πράγματι στη συνεδρίαση του Γενικού Προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπήρχε έντονος προβληματισμός και ακουστήκαν πολλές απόψεις. Παρά τις διαφωνίες, οι συζητήσεις έγιναν σε κλήμα ενότητας και με γνώμονα τα συμφέροντα της Ομόνοιας και των κοινοτήτων που εκπροσωπούμε. Διαψεύδουμε δημοσιεύματα του τύπου που κάνουν λόγω, για ένταση στις σχέσεις ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ όπως πάντα, θα είναι δίπλα σε κάθε απόφαση που θα πάρει το Γενικό Προεδρείο του ΚΕΑΔ, γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι μια απόφαση που θα ληφθεί με γνώμονα των αρχών που πρεσβέψουμε και έξω από κάθε ιδιοτελές συμφέρον.”
Χωρίς να λείπουν και οι απόψεις για αυτόνομη κάθοδο, επικράτησε η άποψη της συνεργασίας. Η αριστερή συμμαχία είχε 3 κοινοβουλευτικά κόμματα και ένα νεανικό κίνημα, ενώ η δεξιά συμμαχία 16 κόμματα, 3 εκ’ των οποίων έχουν στο πρόγραμμα τους εδαφικές διεκδικήσεις προς την Ελλάδα. Είναι δυνατόν ως Έλληνες να υπογράψουμε συμμαχία με κάποιο κόμμα που έχει εδαφικές διεκδικήσεις προς την Ελλάδα; Άλλοι ας το κάνουν η Ομόνοια δεν θα το κάνει ποτέ.
Το τελευταίο Δελτίο Τύπου της Ομόνοιας που σχολιάστηκε αρνητικά από την εφημερίδα σας, είναι ένα κάλεσμα για ειλικρινή διάλογο και ενότητα. Δεν θέλουμε όμως μια ενότητα για την ενότητα. Χρειαζόμαστε μια ενότητα παραγωγική για τον ελληνισμό. Μια ενότητα που θα προβάλλονται οι αξίες και οι αξιώσεις του ελληνισμού και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες.
Γραφείο Τύπου
και Επικοινωνίας»

Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: