' rel='SHORTCUT ICON'/>
Η γνώση της ιστορίας μας είναι το μόνο "όπλο" που έχουμε για τη διαφύλαξη της ταυτότητας μας.

31 Ιουλ 2009

Σύσκεψη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελλάδας και Αλβανίας

Σύσκεψη μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελλάδας και Αλβανίας για την αποτελεσματικότερη σύμπραξη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο συνοριακό τελωνείο της Κακαβιάς.

Συζητήθηκαν θέματα πρόληψης, αποτροπής και καταστολής των πυρκαγιών, αλλά και ζητήματα τεχνογνωσίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Ηπείρου Δημήτριος Νάσης, επεσήμανε ότι «η γειτονική χώρα, όπως είναι γνωστό, δεν διαθέτει την καλύτερη υποδομή, με αποτέλεσμα να έχουμε παλαιότερα μεγάλες πυρκαγιές στην παραμεθόριο, που έρχονταν από την Αλβανία» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η συνεννόησή μας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, για το καλό και των δύο χωρών».

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Αργυροκάστρου Λευτέρης Κυρίτσης έκανε λόγο για πολύ καλή συνεργασία και ευχαρίστησε την Ελλάδα που ενισχύει την χώρα του με πυροσβεστικά οχήματα.

Υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα στην Αλβανία έχουν εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές, αλλά «βρισκόμαστε σε ετοιμότητα. Αν συμβεί κάτι πολύπλοκο, θα ζητήσουμε την Ελληνική συνδρομή».

Η Ελληνική πλευρά εμφανίστηκε πρόθυμη να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Αλβανικό έδαφος, εφόσον της ζητηθεί.

Στη σύσκεψη, εκτός από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Ηπείρου και Αργυροκάστρου της Πυροσβεστικής, συμμετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Ιωαννίνων Χρήστος Γκόλιας και ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου Νίκος Γερασιμίδης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: